La UB i Projecte Home celebren la VII Jornada de drogodependències

L'acte es durà a terme demà i estarà centrat en l'àmbit penal i l'aplicació de mesures judicials en persones drogodependents


Amb el lema "La rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials”, la Universitat de Barcelona i el Projecte Home Catalunya organitzen la VII Jornada de Drogodependències. L'acte es durà a terme demà, 8 de maig, a l'Aula Maga de l'edifici Històric de la UB (Gran Via, 585), de 9 del matí a 2 de la tarda, i té un cost de 20€.

La jornada s'adreça a tots els estudiants i professionals del sector i reflexionarà sobre l'aplicació de  mesures judicials en les persones drogodependents. S'estructurarà en quatre eixos: la inauguració, un plenari on es parlarà de les mesures penals alternatives i la seva aplicació en l'àmbit de drogodependències; una taula rodona que versarà sobre els projectes per a la rehabilitació de persones drogodependents amb mesures judicials; i un col·loqui sobre experiències i vivències de professionals i usuaris.

A l'acte inaugural hi participaran el Conseller de Justícia, Germà Gordó, el Rector de la UB, Dídac Ramírez; i el director del Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies. A la jornada, a més, hi intervindran diversos membres dels Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, magistrats, representants d'entitats que treballen en la rehabilitació de drogodependents; i professionals i usuaris que explicaran la seva experiència.

Projecte Home Catalunya

Projecte Home és una ONG catalana creada el 1995 per al tractament i la prevenció de les drogodependències, l’alcoholisme i les ludopaties. La seva missió és promoure la dignitat i l’autonomia de les persones. Més de 15.000 persones han demanat ajut a l'organització i "han fet un esforç enorme per esdevenir protagonistes de la seva vida i integrar-se en societat, demostrant que la rehabilitació i la reinserció són possibles".

Des de 2010, Projecte Home Catalunya i la Universitat de Barcelona coorganitzen la Jornada de Drogodependències, una activitat que té com a objectiu apropar el fenomen de les addiccions a l’entorn universitari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article